Tato část roku je bohatá na nejrůznější druhy dýní a rádi si na ní pochutnají i naši psí miláčci. Zuzka z blogu barfood.eu pro vás připravila 2 TOP podzimní recepty s dýní, na kterých si váš pes pošmákne.
Následující recepty obsahují prospěšné potraviny, například lněné semínko je super zdrojem omega 3 mastných kyselin, vlákniny a zlepšuje kvalitu srsti. Kurkuma je obzvlášť vhodná na následující podzimní a zimní období – je protizánětlivá a působí jako antioxidant. Kokosový olej zase reguluje trávení, podporuje imunitní systém a je skvělý na srst.
Dýňové sušenky s kurkumou
Nachystejte si:
- 80 g dýně Hokkaido
- 130 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 1 čajová lžička kurkumy
Dýni Hokkaido oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte. Potom ji nastrouhejte najemno a přidejte vejce a kokosový olej. Smíchejte se sypkými surovinami – moukou a kurkumou. Vznikne vám tak pevnější těsto, které vyválejte a vykrajovátky vykrájejte tvary.
Pečte na 180 stupňů 20-30 minut.
Vláčné dýňové muffinky s jablky a lněným semínkem
Nachystejte si:
- 50 g najemno namletých ovesných vloček
- 100 g dýně Hokkaido
- 80 g jablka
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje
- 1 polévková lžíce pomletých lněných semínek
Dýni Hokkaido oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky. Spolu s jablkem (to nemusíte zbavovat slupky) nastrouhejte najemno. Přidejte kokosový olej, lněná semínka a ovesné vločky. Vypracujte těsto a naplňte košíčky na muffiny.
Pečte na 150 stupňů 15-20 minut.
Líbily se vám recepty? Má pro vás Zuzka připravit další?